Auditing   |   Bookkeping   |   Controlling

 
 
 
 
ABC tasks > Szolgáltatásaink
 
 
 
 

Szolgáltatásaink

A könyvelési, adótanácsadási, könyvvizsgálati, belső ellenőrzési feladatok teljes körű ellátásán túl kiemelt feladatunknak tartjuk a segítségnyújtást a gazdálkodók egymás közti elszámolási vitáinak megoldásában.

A közmondás szerint: a jó barátság alapja a pontos elszámolás.
A jó üzleti kapcsolat ugyancsak korrekt teljesítésen és elszámoláson alapul.
A rohanó tempójú üzleti életben azonban sokszor keverednek össze különböző típusú, fajsúlyú események, az elvégzett és el nem végzett munkák, már teljesített és még folyamatban lévő megrendelések, garanciális kötelezettségek, stb., amelyek beárnyékolhatják a tisztánlátást, ronthatják az áttekinthetőséget. A napi hajsza közben olykor nincs idő alapos áttekintésre, elemzésre, óhatatlanul keletkeznek kisebb-nagyobb elszámolási hibák. Az összekeveredő "ügyek" miatt a hibák egy része nem tisztázódik, a felhalmozódó rendezetlenség a kapcsolat megromlásához vezethet.
Nem sok olyan cég van Magyarországon, aki megengedhetné magának, hogy az időhiány, kényelem, vagy akár csak egyszerű félreértés vagy tájékozatlanság miatt keletkezett elszámolatlan helyzetből adódóan partnereket veszítsen!

Vállaljuk

- a félreértést megalapozó lehetőségek feltárását,
- a felmerülő vitás kérdések elemzését,
- javaslatok kidolgozását a számviteli megoldásokra,
- szükség szerint a partnerek közötti közvetítést.

Tapasztalatunk szerint egy közösen megoldott probléma közelebb hozza a feleket!


Egyre nagyobb figyelem irányul a tulajdonosi vagyon megőrzésére.

Egy áldozatos munkával felépített cégtől elvárható lenne, hogy biztosítsa a megfáradt tulajdonos békés, anyagilag független nyugdíjas életét.
De egy esetleges munkatársi visszaélés tönkreteheti több év, vagy akár évtized munkásságát is.
Nem csak az újságok címoldalán fordulnak elő gazdasági visszaélések, csalások, sikkasztások. Bármelyikünkkel megtörténhet, hogy kisebb vagy nagyobb mértékben megkárosítanak bennünket.
Lehet, hogy nem lesz belőle vezércikk, de azért elveszthetjük anyagi javainkat, üzleti jó hírünket, vagy keveredhetünk az igazságszolgáltatás végeláthatatlan útvesztőjébe.

Hány hétvégi ház épült fel "fekete fuvarral" szállított "olasz" anyagból? A mai emberek nem használják ki az adódó lehetőségeket?
És az Ön munkatársai?

A vállalaton belüli, munkatársak által elkövetett gazdasági visszaélések egyre nagyobb méretet öltenek. Egyes felmérések szerint a vállalati bevételek 5-8 % -át emésztik fel a különböző gazdasági, pénzügyi, informatikai visszaélések.
Ön nyugodtan alszik?

A tulajdonosok alapvető érdeke, a vezetés alapvető felelőssége, hogy a kockázat mértékét a lehető legkisebb szintre szorítsa le.

Vállaljuk:

- vállalati visszaélések felderítését
- a visszaélések lehetőségeinek feltárását
- a visszaélések kockázatának feltérképezését
- kontrol környezet kialakítását
- adatbányászatot
- etikai kódex kidolgozását
CFE (Certified Fraud Examiner) nemzetközi szakértői bejegyzéssel rendelkező partnerünkkel
- auditot
- oktatást.

Hogy Ön nyugodtan aludjon!

 

 
 
abc tasks